onsdag den 10. juni 2015

Jotunheim Eventyr pt 6 - Frokost på bjergsiden og afslapning

Udsigten fejler i hvert fald ikke noget. Kaffen er sat over og vi holder øje med den lille sky der sejler roligt gennem dalen.


Idag sætter vi kursen mod Surtningssue. Det er Norges 7. højeste bjerg og rejser sig 2368m over havoverfladen. Gjende ligger i ca 1000m højde, så selvom benene stadig ikke er på toppen, virker det ikke helt urealistisk at sætte afsted imod det.
Om ikke andet, kan vi altid vende om når kroppen ikke gider mere.

Strabadserne tidligere på ugen præger stadig benene og det er ikke ligefrem med ungdommens mod at vi sætter afsted.


Allerede da vi er steget nogle få hundrede meter er udsigten spektakulær. stien snor sig gennem et stykke med træer og det føles som en nærmest hjemlig afveksling til de tomme sletter og nøgne klipper højere oppe.


Allerede da vi er steget de første 5-600m kan vi godt mærke at dagsformen ikke er til at gå efter toppen. Selvom 1500m stigning ikke lyder af meget, skal man tage i betragtning at det er målt lodret. stien til toppen er 8-9km lang hvis jeg husker rigtigt og det er i bogstavelig forstand op ad bakke hele vejen.


Omkring frokost tid, finder vi en god spot og nyder udsigten og frokosten. Selvom vi ikke nåede toppen, er vi godt tilfredse med vores indsats. Vejret er nærmest sommerligt trods at vi er i starten af september.


Besshø som kan ses i baggrunden her, ser nærmest helt tilforladelig ud. Den vågne læser kan genkende det fra del 3 hvor vi havde camp ved foden af det.


Fra stenen vi passerede på vej til frokost stedet, kan man se hvor langt vi er kommet op. selvom de 5-600 højdemeter ikke lyder af meget, kan jeg fortælle jer at Memurubu fjeldhotel ligger ved flodens munding. Så vi er alligevel kommet lidt op ad bjergsiden.


Efter frokost begiver vi os tilbage mod basecamp. Der er ikke så meget krudt i benene og solen skinner fra en skyfri himmel. I det hele taget, er vi begge mere indstillet på afslapning i bakkerne.


Vandet heroppe er tilstrækkelig rent til at kvalificere sig til drikkekvalitet direkte fra floden. Selvom man ved det, er det bare stadig en lidt mærkelig fornemmelse at drikke flodvand.


Tilbage ved lejren, går resten af dagen på rekreativ vis med at nyde solen og suge udsigten til sig. Det er noget helt andet end en regnvejrsdag udenfor vinduet derhjemme.

Imorgen sætter vi kursen mod danmark igen, men inden da, skal vi lige have turens sidste oplevelse: Turen med Gjendebåden tilbage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar