torsdag den 5. april 2012

Konstabelbygningen

Bygningen er opført i 1937 som kaserne for sergent- og korporalskolen. Bygningen er idag bevaringsværdig og der skulle efter sigende være renoveringsplaner. På dette tidspunkt er den dog i trist forfatning, alle ruder er knust og en lang række døre og vinduer er planket af.


Jeg har tidligere besøgt bygningen og fundet en indgang i kælderen, der er bælgmørk og ikke hensigtsmæssig at udforske uden lygter. 
Vi finder pandelamper frem og bevæger os indenfor.


Væggene i det første rum møder os med to modstridende budskaber: "follow the darkness" og "beware of zombies". vi kigger på hinanden og vælger at gøre det første:


Det første lyskeglen fra min lygte fanger da jeg kigger ind i det næste rum er en "halshugget" kontorstol og teksten: "come closer" - and so we do...

Resten af kælderen består af en lang gang i hver side af bygningen og en del mindre rum i midten. Alle tomme, bortset fra diverse grafittimalerier på væggene. Der er intet naturligt lys i kælderen så en lygte er uundværlig for at kunne orientere sig. Det får jeg cementeret, da jeg kortvarigt slukker pandelampen og alt omkring mig bliver fuldstændig sort.Et hurtigt kig mod udgangen inden vi bevæger os ind i kælderens mørke, der uden problemer kunne danne ramme om en gyserfilm. Derfor er det ekstra skummelt at finde børnelegetøj hernede:
Når man træder ind i rummet og lyskeglen kun strejfer silhuetten på væggen kan man godt opfatte det som en person. 
For enden af kælderen munder de to lange korridorer ud i et rum, der leder videre til det vi søger: 


Trappen der forbinder kælderen med resten af den store bygning. På første etage er alle vinduer planket af, der er stort set intet inventar og de store haller som etagerne består af er meget mørke. De følgende etager er noget lysere da vinduerne her er frie, men selve rummene ligner hinanden, så vi indfanger istedet stemningen via efterladte effekter som er efterladt i bygningen og de meget varierede grafittimalerier der pryder væggene.
Da vi er nået en etage op, høres en umiskendelig lyd af en spraydåse der bliver tabt/væltet og man kan høre en person i kælderen. Vi kigger på hinanden og lytter, men fortsætter ellers fotograferingen. Senere bliver vores formodning bekræftet. Lyden kom fra en grafittimaler, der besøger bygningen for at tilføje endnu et maleri. Efter en kort, ordløs kontakt, lader vi hinanden om at fortsætte hver vores forehavende.

På øverste etage finder vi en væg der ikke er på de andre etager. Der er en  dør i den og det lille rum bag den, indeholder effekter der antyder uautoriseret beboelse.Se resten af billederne af kælderen og de enkelte etager, forskellige effekter fundet i bygningen samt billeder fra tårnet på bygningens top.

Se resten af billederne her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar