mandag den 27. februar 2012

ANTI-ACTA demonstration Kbh 25. Februar

Engang imellem skruer den lovgivende magt, enten på nationalt eller internationalt plan, lovforslag eller lovpakker sammen der er langt fra hvad der er hensigtsmæssigt i den virkelige verden.


Når dette sker, reagerer forskellige lag af befolkningen ved at sammenkalde til en demonstration og udtrykke deres utilfredshed i samlet flok fra gadeplan. Som regel er det en græsrodsbevægelse eller lignende der åbner debatten og i dette tilfælde er der løbende kommet yderligere kritik fra forskellige organisationer, herunder både Amnesty International og andre rettighedsforkæmpere. 


I Korte træk er ACTA en lovpakke til beskyttelse af intellektuelt materiale (musik, designerbrands etc.). Som sådan ser det fint nok ud af man vil have en international standard for hvordan man beskytter skabere af intellektuelt materiale imod piratkopiering af produkter og andet materiale. 
Desværre er lovpakken uklart formuleret og definerer kun vagt hvilke produkter der er tale om.
Samtidig gives der grønt lys for en massiv overvågning af alle personer og organisationers gøren og laden i cyberspace og der lægges op til at alle der har kontakt med en der gør sig skyldig i brud på noget der kan tolkes som brud på ophavsret, kan stilles til ansvar.


I praksis forløb demonstrationen i Kbh ganske fredeligt og med god stemning blandt demonstranterne, trods at det var tydeligt at de fleste havde en stærk holdning til og stor utilfredshed med lovpakken der er blevet omtalt som et angreb på den digitale frihed.


Guy Fawkes masken, der bl.a. kendes fra filmen "V for Vandetta" var et flittigt brugt statement blandt demonstranterne.


Adskillige demonstranter havde medbragt skilte hvor de havde ladet forskellige "memes" kommunikere deres budskab


Op imod 12.000 mennesker deltog og viste deres utilfredshed.

Se resten af billederne her:
Anti-Acta Kbh 25. Februar


* Billeder fra dette album må gengives af privatpersoner i ikke-kommercielt ikke-profitterende øjemed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar