søndag den 16. marts 2014

Zoo me Now & Burn the Preacher dobbelt releaseparty

D. 15. marts hvor Karrierekanon-aktuelle Zoo Me Now holdt EP-release sammen med Burn the Preacher og væltede spillestedet og natklubben High Voltage i Boltens Gård i København. Koncerten starter kl 23 og dørene har været åbne siden kl 22. Jeg er kommet lidt sent afsted og når lige at ankomme til ferniseringen. 


Burn The Preacher er første band på scenen. Bandets karakteristiske frontfigur indleder koncerten udelukkende bevæbnet med mikrofonen. 
Udover intens og dynamisk rock i højt tempo og volumen, leverer bandet også rolige "sjælere", hvis man kan sige det om rock. Et ungt par lever sig i hvert fald ind i det rolige nummer.
Efterfølgende spiller Burn the Preacher op til et nummer med mere gang i. Det er noget der får gang i publikum. En langhåret fyr med undercut helt oppe ved scenekanten, smider trøjen og giver den hele armen med headbang og kropssprog til nummeret "crucify me now".Efter en times intens rock takker Burn the Preacher af og der annonceres pause inden Zoo me Now går på scenen.Eventen er dækket af to professionelle fotografer. Selvom de er på arbejde, udviser de stort hensyn til mig og de andre amatørfotografer og der opstår en god rytme så der er rigelig med plads til os allesammen.Da Zoo Me Now går på scenen, finder jeg en god plads helt oppe ved scenekanten. Selvom der er et par hundrede mennesker, er High Voltage ikke i nærheden af proppet og man kan uden problemer bevæge sig rundt langs scenekanten.Allerede ved første nummer, kan man fornemme at opbakningen til Zoo me Now er endnu større end til Burn the Preacher. 


Modsat hvad nogle måske tror er kønsfordelingen til koncerten omkring 50/50Som bandet spiller flere numre, øges publikums humør og under flere numre opstår moshpit-lignende fænomener foran scenen. 


Det, efterhånden erfarne og scenevante, rockband udviser en god publikumskontakt. 


Bandets forsanger Kim, demonstrerer her en omvendt crowd-surf ved at springe ned fra scenen og blive båret tilbage igen af det feststemte publikum. Selvom Zoo me Now giver den gas i en hel time, krydret med en enkelt gammel kending, går tiden stærkt og da Kim råber at det er sidste nummer, føles det som om de lige er begyndt.
Oplevelsen er ikke den samme uden lyden og følelsen af de feststemte publikum, men I får alligeven en række stemningsbilleder herunder der giver en fornemmelse.


Alt i alt har det været en god koncert med masser af indlevelse og energi fra både musikere og publikum. Jeg kan godt lide denne type intimkoncerter idet man kommer tættere på kunstnerne end ved en stor koncert. Og så er det lidt sjovt at se at når det ene band er på scenen, står de andre og rocker med samme med det øvrige publikum.


>> Gengivelse af billeder er ikke tilladt uden forudgående aftale!<<

Ingen kommentarer:

Send en kommentar