mandag den 10. marts 2014

Når købmanden har lukket

Endnu en dagligvareforretning har drejet nøglen om.
Hvad der præcist er sket, ved jeg ikke, men butikken har skiftet kæde indenfor kort tid før lukningen.
En tur rundt om bygnngen, viser ingen tegn på direkte indbrud eller trashing. Dette plejer at være et godt tegn.

Inde i bygningen er der stadig en del forskelligt inventar. Frokoststuen er stadig fuldt møbleret. De tidligere medarbejderes indbakker indeholder stadig papirer med informationer fra købmanden.


Selv termokanderne står her endnu og hvis det man ikke vidste bedre - og ser bort fra rodet, kunne det godt bare være weekend.


Stakkels opvaskemiddel. Der står den, helt forsømt og uden udsigt til at tjene sit formål.

En tur gennem salgslokalet afslører efterladte varer af forskellig karakter og tilstand. en del af dem er samlet i indkøbsvogne, der er parkeret rundt omkring.


En gammel arbejdshest har fundet hvile foran en pålægskøler. Den gamle løfter knejser stolt og ensomt i lokalet. Kun ledsaget af et lille cafebord.


Alle vinduer mod gaden er blændet af, så selvom det er dagslys udenfor, ligger butikslokalet hen i mørke og kameraet må have hjælp af min pandelampe til at indfange stemningen.Tilstødende til butikslokalet, ligger kontoret, der bærer tydeligt præg af at købmanden har været tilhænger af behersket kaos. 


Den næste dør leder ind til butikkens slagterafdeling. Her er alt intakt og stemningen gør at man ikke behøver megen fantasi for at forestille sig at man er trådt ind i kulissen til en B-gyser.


Den store industri-emhætte hænger som en tung skygge over det lille bord for enden af det tomme lokale.


Nyvaskede redskaber og kødkroge hænger klar til brug som om slagteren møder ind imorgen tidlig.


Bygningens kælder er det næste der står for tur. Bygningen er ikke misligholdt eller gammel, så der er ingen grund til bekymring om trappens holdbarhed.


Kælderen ligner, modsat butikken ovenpå, et sted hvor ingen har bevæget sig rundt i lang tid. Støvet ligger tykt alle vegne og der lugter meget af kælder. Følelsen af B-gyser kulisse mindskes ikke af at kælderen er bælgmørk så sigtbarheden reduceres til nul i det øjeblik jeg slukker pandelampen.Ovenfor ses en af kældergangene. Hvor den leder hen kan jeg ikke huske. alle gangene så ens ud både forfra og bagfra.


Den blå slider fra tidligere. Denne gang fra en lidt bedre vinkel. En obskur form for sidste ære til det solide redskab.

Købmandens dør er lukket for sidste gang. Her høres ikke længere bemærkninger som "ellers andet?". 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar