tirsdag den 1. september 2015

Turen der startede det hele pt 3

På tredjedagen vågner vi til solopgangen nedenfor

Der er hverken en finger at sætte på vejret eller udsigten. mild efterårsbrise og et moderat skydække. Det skal nok blive en god dag på søen.


Allerede efter morgenmaden er der gang i snitteriet igen. Vi snakkede om at lave skakbrikker igår. Jeg flækkede min sidst på aftenen og kunne ikke finde motivationen til at gå igang med en ny.


Jeg iværksætter morgenkaffe under snitteriet og bagefter er det tid til at gå en lille tur på øen igen.


Der er ikke kun klipper i sverige. Der er også lidt mere særprægede sten som denne med marmorereing.


Ovenfor ses endnu et eksemplar af vores nærende morgenmåltid - nudler. Vi har senere udviklet morgenmaden gevaldigt. Det er ikke meget energi der er i sådan en gang triste nudler der. Müsli eller havregrød giver en bedre start på dagen - også i det fri.


Jeg laver morgenmaden af to omgange, da gryden kun kan indeholde en enkelt pakke ad gangen.


Efter morgenmaden, gør vi klar til at sætte kursen tilbage mod udgangspunktet. Vi er omtrent midt i søen og skal aflevere kanoen ret tidligt den sidste dag, så det meste af tilbagevejen skal tilbagelægges idag. Så finder vi en passende ø til den sidste lejrplads på vejen, så vi kun skal klare indsejlingen til kanocentralen imorgen.


Med lejren pakket ned og kanoen læsset, stævner vi atter ud på søen. Det kan godt mærkes i armene at man er amatør-padler. Men vi er ikke kæntret, så helt elendige er vi ikke.


Imens vi har spist morgenmad, er der igen trukket skyer ind og det hele er lidt gråt i gråt igen. ind imellem kommer der også en lille byge støvregn, der giver en fuldendt septemberfornemmelse til dagens distance.


Selvom vi padler godt igennem, bliver der alligevel tid til at stoppe op og nyde udsigten på vandet.


Vi gør holdt ved en større ø. Den rager noget højere op end de andre vi tidligere har været på og må undersøges. Træerne på toppen, gør at udsigten ikke er helt fantastisk, men man kan se vidt omkring.


Efter endt bakkebestigning, sætter vi kursen videre sydpå. Det bliver til et enkelt stop mere - denne gang bare ved en klippeø for at nyde en lille snack inden vi leder videre efter en god lejrplads.


Da vi har fundet en lejrplads, går vi igang med at sætte op. Løsningen med presenningen fra igår virkede fint, så idag bygger vi videre på designet.


Igår da vinden tog lidt til, havde vi problemer med stabiliteten, så idag bliver presenningen understøttet med en tværstang, foruden pløkker og barduner.


Efter endt lejropsætning, er det tid til en lille pause inden vi skal igang med at lave brænde. Der er skovet på øen, så der ligger en del fældede træer at arbejde på.


Det meste af træet er godt fugtigt, så dagens udfordring er at finde noget tørt at starte op med. så kan vi tørre det fugtige stille og roligt ved bålet, så vi hele tiden har noget tørt.


Det støvregner i perioder hele dagen og vi lader derfor teltet være lukket, så fugten bliver udenfor.


Den lille fleksible trefod er praktisk når man gerne vil have gruppebilleder og der kun er træer at hænge det op i.


Vi udvikler stadig på processen med at have tørt brænde hele tiden. Engang imellem vælter det hele når man stabler for mange lag på kransen omkring bålet.


Tid til frokost. Det er kop suppe med grøntsager. bollerne der ses på billedet smager af selleri og alt i alt er retten - eller hvad vi nu skal kalde det - omtrent det mest uappetittelige jeg nogensinde har spist.


Det fugtige nåletræ er forholdsvis nyfældet, men tørrer hurtigt. Det har ikke en så høj brændværdi, så der skal saves godt igennem. i løbet af dagen når jeg at save alt ialt seks til otte stammer af godt fire meter hver. Det hele flækkes og tørres løbende.


Afslapning bliver det også til. vi nyder frugten af vores arbejde med brændet og resten af dagen går med snak og lejrbål.


Månen står igen i aften smukt over Immeln. Kameraet fanger det ikke særlig godt, men det er en smuk og klar nat.


Den står på kaffe og lejrbål til ud på natten. Derefter er det sengetid, så vi er klar til hjemturen imorgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar