tirsdag den 1. september 2015

Turen der startede det hele pt 2

Efter en nat med den mildt sagt, diskutable komfort fra et billigt liggeunderlag i skum, starter anden dag på Immeln, med morgenkaffe og nærende morgenmad bestående af nudler.

Det er ikke helt det samme solskin vi vågner op til, som da vi stævnede ud igår. vejret er lidt mere råt og køligt og september agtigt.


Positivt er dog at vinden har lagt sig, så vi ikke skal røgdykke for at sidde ved bålet. Efter morgenmaden går der lige et par kopper kaffe og nogle smøger med at studere kortet og planlægge dagens tur. Vi sætter ikke en endelig destination, men nærmere en kurs og bliver enige om at udforske en ø ad gangen til vi finder et godt sted til lejr.


Med lejren pakket sammen og bålstedet fjernet, er vi atter klar til at gå på søen.


Selvom vejret er mere gråt i gråt end igår, er søen og hele sceneriet stadig smukt. På denne årstid, er der ikke mange andre på søen og indtil videre har vi faktisk det hele for os selv.

Imens vi udforsker den næste ø, støder vi på en lille klippe ved vandkanten. der står et træ på den og vi leger lidt med at lave billeder hvor vi har indtaget den.
nedenfor ses jeres fortæller i færd med, på elegant vis, at forcere det lille stykke vand over til den.


Billedet er taget omtrent i det øjeblik hvor det går op for mig at mine støvler - som iøvrigt er fra 2003 da jeg var værnepligtig - er blevet utætte og rimelig hurtigt tager vand ind.

Da vi er færdige med at indtage den lille klippe, går turen videre mod den næste ø på vejen. Den er meget aflang og høj i forhold til de andre og på toppen finder vi hvad vi først tror er en anden lejr. Ved nærmere undersøgelse, viser det sig imidlertid, at der er tale om en forladt lejr. Altså affald.


Ivores øjne er det totalt uacceptabelt at efterlade en hel lejr i naturen. Der er to komplette festivaltelte, soveposer og liggeunderlag. Hvis man kan slæbe det med ud, kan man som minimum slæbe det med tilbage igen. Vi finder også andet affald. Der ligger en del øldåser, der tydeligt indikerer nationaliteten af de tidligere besøgende, som formodentlig har efterladt teltene. Det er danske Carlsberg dåser og teltene lader ikke til at have ligget længe.
Vi døber vores nye opdagelse: "Dansker-Øen" og sejler videre.


Vejret er blevet lidt klarere og vi er kommet lidt længere nordpå i søen. Efter endnu et stop og en lille snack, begynder vi at lede efter en god ø hvor vi kan bosætte os for natten.

Ved næste ø går vi i land og udforsker. Denne ø er noget fladere end den vi boede på igår og der er helt andre muligheder for lejrpladser. Vi vælger et godt sted og begynder at slå lejr op. Det er stadig først på eftermiddagen, så vi giver os tid til at forbedre lejren i forhold til igår.


Istedet for kun at bruge presenningen til halvtag for vores grej, laver vi den tilbygning til teltet som I kan se på billedet. På den måde får vi både et sted at lægge taskerne og samtidig har vi et sted at sidde i læ for vind og vejr. Den lille apsis på teltet bød mildt sagt ikke på meget læ igår og den er for smal til at der kan sidde to mennesker.


Efter lejren er bygget færdig og der er lavet den første omgang brænde, er der lige tid til at slappe lidt af, inden vi går på opdagelse på øen. Vi fandt en ideel teltplads tæt på hvor vi lagde til, så der er stadig ø at udforske inden det er spisetid.


øen har en meget varieret kystlinje. Her går sten og bevoksning helt ned til vandet.


Der er meget roligt på søen og vinden fra igår har næsten lagt sig. i baggrunden kan svagt anes et af de sommerhuse, der ligger i skovene omkring søen.


Øen vi har slået lejr på er en del af en lille øgruppe. lyset falder smukt ind mellem de træerne. Desværre fanger kameraet næsten kun genskinnet i vandoverfladen.
.


Modsat de andre øer vi har været på er der her en form for strand. Den er ikke som en kyststrand, med sand, men bare et jordstykke der går ned til vandkanten.


Da vi kommer tilbage til lejren efter at have udforsket øen, titter solen frem og giver en lækker sommerlig fornemmelse til eftermiddagen.
Efter at have vurderet brændesituationen, er det spisetid.


Efter maden er det tid til at slappe af og nyde den lune septemberaften og den milde aftenvind.


Selvom træerne skærmer lidt for udsigten, er livet skønt og man føler sig helt fri herud. I løbet af aftenen, bliver der røget smøger, snittet pinde og drukket kaffe.


Snitteriet fortsætter til ud på natten og pandelamperne må tages i brug. Inden sengetid, er jeg ude og forsøge mig med nattebilleder, men mit lille lommekamera er ikke rustet til at få et rigtig godt resultat.


Vi siger godnat til Immeln og glæder os til at se mere imorgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar