torsdag den 8. januar 2015

Jotunheim Eventyr pt 2 - Besseggen del 1

Søndag morgen står i gråvejrets tegn. Min hjerne vil kalde det tåge, men i virkeligheden er det nok nærmere lavthængende skyer. 
Vores telt står ca 1100m over havet, så vi er lidt tættere på himlen end vi er vant til.


Himlen bliver desværre utæt umiddelbart efter jeg har taget billedet du ser ovenfor. 
Så afgang er indtil videre udskudt til efter morgenmaden.


Imens vi spiser, kan vi se de andre hikere der har overnattet i nærheden gå forbi - en gruppe ad gangen. Vi har en stor udfordring foran os med at bestige Besseggen, så vi trækker afgang til regnen stilner af. Det betyder dog også at vi er de sidste der kommer afsted den dag.


Allerede efter ca en km af Besseggen trail, kan vi tydeligt mærke at det her bliver en større udfordring end vi har regnet med. Det er op ad bakke lige fra starten. 


Selvom det går langsomt og man allerede kan mærke en spirende træthed, holder vi humøret højt.  
Vores oppakning vejer over 1/3 af vores kropsvægt og det er nødvendigt med en del pauser når det går opad bakke hele tiden. 
Det er helt befriende at smide den tunge rygsæk et øjeblik og bare sidde og blive betaget af det fantastiske landskab.


Bare fordi der er en markeret sti, er det ikke ensbetydende med at det er en sti der er let at gå. Selvom der er en kæde man kan holde i når man skal forcere det stejle stykke, er det lidt en udfordring når klipperne er våde og man har taget knap 30kg på siden morgenmaden.
I takt med at vi passerer flere og flere hikere, konstaterer vi at langt hovedparten kun har en ganske lille dagturs rygsæk med og vi joker lidt kækt med at vi tager den på ekspert-niveau.


Jo højere vi kommer op, des mere storslået bliver udsigten. Besseggen er ca 1750m høj og vi er på nuværende tidspunkt ca halvvejs - målt på højdemeter. 


Efter at have passeret ca 1400m over havet, er der ikke andre planter end mos og nogle små stride græstotter: "Vi har nået grænsen for hvor alt kan gro". Jeg giver ham ret og skuer mod bjergets top, der stadig ser ud til at være forholdsvist langt væk - og når vi når den, skal vi også ned på den anden side


Ingen kommentarer:

Send en kommentar