mandag den 1. september 2014

Galloway Forest Park, Skotland pt 13


Skiltet kommer lidt bagpå os. Det fremgår ikke af kortet Merrick Trail skulle starte her. Vi har allerede gået 15km og Merrick trail er ca 6,5km op (og ned igen). Vi står lidt og læser skiltet, ser på himlen og på klokken. Vejret er skønt og vi har ingen garanti for at det holder til imorgen.
"Er vi op for det?" Jeg svarer ingen jeg har tænkt over det: "Jeg er hvis du er!". Eftermiddagen står i bjergbestigningens tegn.
Allerede da vi starter opstigningen efter skiltet, kan vi godt se at stien til Merrick er mindre etableret end de andre stier og veje vi hidtil har bevæget os på.


Selvom det er tydeligt hvor stien er når man går på den, er der mange steder hvor der ligger store sten og andre forhindringer at forcere.


Et lille stykke af vejen er der en mere etableret sti omgivet af træer.


Efter skovstykket flader stien ud og det er muligt at få en forsmag på den storslåede udsigt. Vi er ikke kommet meget op i højden endnu, så der er lang vej igen.


Inden vi begynder næste opstigning kommer vi forbi "Merrick Bothy". Sammenlignet med de to tidligere hytter, er denne mere ramponeret. Der er ingen dør eller møbler og den ser nærmest forladt eller opgivet ud. Indvendigt var den i så tilpas sørgelig stand at jeg ikke engang ville forevige den med billeder.


Efter at have forladt hytten, når vi til en grusvej i stil med "South Upland Way", som vi følger indtil vi støder på dette skilt.


Herfra tager turen en brat drejning ind i terrænet og opstigningen minder mere om bjergbestigning.


Efter det stejle skovstykke der var en udfordring i sig selv, ligger denne "dørmåtte" til bjergzonen. herefter er der ingen træer, kun vindblæst græs.


Et hurtigt tilbageblik på skoven inden vi fortsætter opad. Vi tvivler på at det sværeste er overstået.


Merrick er visse steder et temmelig fladt bjerg og efter zoneskiftet, kommer et længere stykke med mindre stigning og mulighed for at nyde udsigten.


Så er vi nået ca 740moh og er på den næsthøjeste top. Lidt nede af bjerget mødte vi en ældre forest ranger, der kiggede på vores store trekking rygsække: "you've got a long way to come with those packs lads". De sidste 500m op til den næsthøjeste top, var en udfordring for benene grundet den ekstra vægt og en stabil stigning på ca 30grader. 
Efter en pause på toppen, bliver vi enige om at dumpe den store rygsæk her og fortsætte uden oppakning til toppen.


Toppen af Merrick 843moh. Selvom den kraftige blæst gør det svært at tale sammen, er det en fantastisk oplevelse at stå på toppen af sydskotlands højeste bjerg. 


Udsigten over Galloway park er spektakulær og de mange bakker og det nærmest uendelige landskab, giver et indtryk af parkens omfang.


Vi kan følge hele vores rute gennem Galloway fra Merricks top. Herover ses søen vi havde lejr ved dag 2. 


Vejen tilbage til vores rygsække synes lettere end opstigningen og blæsten aftager i takt med at vi bevæger os nedad. Turen til foden af bjerget er en helt anderledes belastning idet det er nødvendigt at "bremse" hele vejen ned.


Med en vel overstået bestigning af Merrick, der klart har været turens højdepunkt (også i geografisk forstand), mangler vi kun ca 8 km tilbage til bilen. Selvom det er asfalteret, er det ovenpå dagens strabadser en meget lang tur og vi er meget trætte da vi endelig når frem. Lidt overraskede bliver vi også da det går op for os at vi har tilbagelagt ialt ca 36km idag, hvor Merrick Trail udgør de 13km.


Her slutter vores Skotland eventyr og jeg hviler mine trætte fødder og takker af for denne gang. 
Det har været en fantastisk tur og jeg håber du har nydt at læse med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar