fredag den 22. august 2014

Galloway Forest Park, Skotland pt 12

Efter endnu en nat under fast tag, begiver vi os nu videre langs South Upland Way mod Merrick. Planen er at gå det sidste stykke idag og bestige bjerget imorgen.


 Vi nyder udsigten over det fantastiske landskab efter at have taget afsked med hytten. Vi er nu kommet rundt om Loch Dee og er faktisk på vej tilbage imod det stedhvor vi startede.


De fleste af jer har sikkert set de vejskilte der bare består af en pæl med en række skilte hvor der står forskellige ting på. Disse findes i alle afkroge af verden og er ikke ualmindelige i nationalparker. Dette er et af de mest kunstfærdigt udførte og det angiver at der er 8 miles (eller omkring 12km) tilbage til Glentrool Village. Vi har allerede gået et par km da vi kommer til skiltet, så det er en god distance vi skal tilbagelægge. men vejret er godt, så det skal nok gå.

Vejen bugter sig igennem landskabet og vi følger den over og imellem bakkerne.

Denne sten med rune inskription har ingen af os desværre kundskab til at læse. Alligevel studerer vi den alligevel og går rundt om den et par gange for at regne ud hvilken ende den skal læses fra. Da der ingen informationstavle er, fortsætter vi uden at vide hvad der står på den.


Det er klart vejr og da vejen snor sig opad i bakkerne, kan vi igen se vores mål i det fjerne: Merrick. Det er den grønne top midt i billedet.


Vejen er ikke lige spændende hele vejen. Her svinger den ind bag nogle træer, der blokerer udsigten til Merrick og på den anden side rejser en kam sig og dækker for udsynet den anden vej.


Bedst som vi går imellem træer og bakker, hører vi den samme rumlen i det fjerne som igår. Jeg har kameraet fremme denne gang og når at fange det kampfly, der i sekunderne efter, suser over vores hoveder. 
Vi fortsætter vores gætterier fra igår om hvorfor der flyves over parken.


Vi kan så småt mærke at vi har tilbagelagt nogle km da vi nærmer os velkendt terræn omkring Loch Trool. 


På Den anden side af broen er det sted vi holdt pause den første dag. Det giver en rar hjemlig følelse efter nogle dage på udebane. På vej videre nyder vi tanken om at der ikke er langt igen.


Oppe i bakkerne får vi øje på et forladt hus. Jeg har en svaghed for at fotografere gamle, forladte bygninger, så vi tager en lille afstikker derop.


Bygningen lader sig dog kun udforske udefra, da alle åbninger er muret til og der hænger adskillige skilte med teksten "No entrance" og "Dangerous Building".


Vandfaldet ovenfor er udmundingen af en flod der løber fra en af bjergsøerne højere oppe. vi tager et lille hvil og beundrer stedet, der trods larmen fra vandet både er smukt og meget fredfyldt.


Vi følger stien nord om Loch Trool denne gang så vi får set noget nyt på tilbagevejen. Her støder vi på Bruce Stone, der er et historisk vartegn og inskriptionen fortæller om en legendarisk kamp mellem briter og skotter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar