tirsdag den 28. januar 2014

Den glemte bunker

Under stormen Bodil blev dette anlæg afdækket på Sjællands nordkyst.Pressen har kaldt anlægget for en bunker og derfor vælger jeg også at kalde anlægget for det.
I virkeligheden er det dog snarere tale om et depot eller en form for forsvarsværk til at holde udkig mod kystsiden.Anlægget er ca 70m langt og ser ved mit besøg ud til at være fyldt op med sand. Det har været helt begravet i klitterne. Formentlig siden krigen.
Årsagen til at anlægget ikke er en bunker skyldes at det er bygget i mursten og derfor ikke er en tilstrækkelig bastant struktur til at modstå et evt angreb.En del af anlægget, der minder om resterne af en underjordisk gang, er styrtet sammen og resterne stikker frem af sandet.


Ovenfor kan man se resterne af hvælvingen i den sammenstyrtede gang.Der er tale om at hele strukturen skal fjernes da den er porøs og der er risiko for at det hele ramler sammen. Jeg kunne godt betvivle muligheden for dette, da det hele synes at være fyldt op med sand ved mit besøg.


Brokkerne ovenfor stammer formentlig fra den sammenstyrtede gang.Uanset hvad, har alle nu muligheden for at beskue det gamle anlæg - endda uden at skulle ud på den ofte vindblæste nordkyst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar