lørdag den 7. december 2013

Oversvømmelse i Halsnæs

I december 2013 ramte stormen Bodil Danmark. Nogle steder slap nådigere end andre. 

Halsnæs i Nordsjælland oplevede hvad det vil sige at være en kanalby når adskillige ekstra kubikmeter vand blæser ind i Roskilde fjord. 


Denne gamle vandmølle huser nu adskillige lejemål, der med garanti har et stort oprydningsarbejde foran sig i kælderen.


Det er svært at se på billedet, men vandstanden er markant højere end normalt. Billedet er taget fra et relativt højt punkt på kanalen hvor den ikke er gået over sine bredder.Den yderste række træer står normalt lidt inde på land.


Det gamle havneleje der idag kun huser industribygninger, er oversvømmet og vejen er på dette tidspunkt lukket af.


Dette billede er den samme kanal som de første, men dette er taget ved dens udløb i fjorden. Jeg står på en bro der stadig er ovenvande, men vandstanden er halvanden - to meter over normalt og hele den hangsti og rekreative areal, der er ved siden af kanalen er nu dækket af vand.


 At dømme efter lygtepælen står der "kun" ca en halv meter vand på græsarealet, men lidt længere ind mod byen, ligger beboelse. Her står vand i næsten samme mængde og så er en halv meter pludselig temmelig meget.

 Havnebassinet går i et med vandet der står på kajen og kørebanen. I baggrunden anes svagt bådene på den lokale lystbåde havn, der idag mildest talt ligger noget rodet, efter at være blevet blæst rundt i et døgns tid. Bådebroerne er under vand.

 Mellem de små havnehytter, er der næsten venedig-lignende miljø 

Oprydning og redningsaktion er allerede nu igang i røgeriet på havnen. i baggrunden ses desuden det oversvømmede havnemiljø.

Jeg ville gerne have været mere på opdagelse med kameraet og have dokumenteret oversvømmelsens omfang bredere, men kombinationen af dagslys, arbejdstider og afspærring gjorde det desværre ikke muligt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar