søndag den 31. marts 2013

Bademestrenes afsked

For år tilbage, havde byen et friluftsbad. i sommerhalvåret strømmede byens børn og barnlige sjæle til det lille  udendørs anlæg for at få en tiltrængt dukkert i sommervarmen.
Hvis du læser dette og er et lokalt bysbarn fra 80'erne, har du temmelig sikkert modtaget den sommerlige del af din svømmeundervisning i folkeskolen her.

I sin storhedstid havde anlægget et stort og et mindre bassin, vipper og en rutsjebane, som vandhunde og badesild kunne muntre sig med.

Idag er det adskillige år siden at bademestrene for sidste gang blæste i deres fløjter og kaldte alle med gule armbånd op af vandet. Bassinet for længst gravet op og dækket til og bygningen har stået i forfald i årevis. Det eneste bassin der er tilbage er kælderen i den utætte bygning der står under vand.

Dette er et bud på en sidste ære til bygningen der har glædet så mange af byens børn gennem årene.

Efter indretningen, på besøgstidspunktet at dømme, har bygningen efter selve svømmebadet er blevet fjernet, fungeret som omklædningsfaciliteter tilknyttet den træningsfodboldbane der har ligget ved siden af.
banen er idag erstattet af en børnehave og det lader til at dette byggeri har gjort det endeligt forbi for det gamle omklædningsrum.

 Et par dage før vi tager ud og kigger på bygningen, har jeg været forbi for at sikre mig at døren stadig er åben. Til vores skuffelse, er døren i mellemtiden blevet låst og det synes ikke muligt at gå lige ind. Altså indtil vi drejer om bygningens hjørne og opdager en mandshøjt hul - tværs gennem muren. 
Hvem der har gidet bryde ind på denne facon vides ikke, men vi benytter os af muligheden og går indenfor.
De mange murbrokker fra væggen ligger spredt inde i rummet der har været en del af omklædningsfaciliteterne. Bortset fra murbrokker, står der en massagebriks og nogle af de knagerækker med bænke du selv kender fra forskellige idrætsklubber.
 Det er tydeligt at bygningen har haft besøg af trashere i den periode den har stået tom. alle toiletter og håndvaske er ødelagt på den ene eller anden måde

 Husets vaskemaskine har i det store hele klaret sig godt. såvel i sin levetid imens bygningen har været aktiv og efterfølgende mod dens endeligt. Eneste del der er ødelagt, er glaskuplen i lågen og noget på betjeningspanelet.
Efterladt, uddateret sportstøj fra 90'erne vidner om hvor længe det er siden at der har været aktivitet i bygningen.


Efter at have runderet overetagen, tager vi et kig ned af trappen til kælderen, men lang tids stilstand med et åbenbart utæt tag, har så at sige forvandlet kælderen til svømmebad. ikke noget at komme efter dernede desværre.

Mest intakte effekt på stedet, er denne rengøringsvogn, der dog ikke rækker selvom man kunne få lyst til at gøre kælderen ren igen.

Se resten af billederne her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar