onsdag den 11. april 2012

Snedkerens værksted

En tilfældig dag på en tilfældig landevej, var jeg på fototur med en kammerat og vi fik øje på dette tomme hus.
Det står pt. til salg og vi gjorde holdt for at kigge.
Selve huset er ikke noget særligt. Grundet salget er det desuden låst af, så der bliver ikke noget kiggen indefor. Alligevel går vi en tur rundt om huset og kigger også på grundens øvrige, tilhørende bygninger.
Bagved huset ligger en form for skur, der er fyldt op med halm og en slags garage der er fyldt op med alt mulig ragelse. 
Imens min makker går nostalgi i garagen, går jeg videre til den næste bygning, der ikke er aflåst. Da jeg forsigtigt åbner døren og træder ind i rummet, er det ligesom at træde ind i en tidslomme eller et museum.
Jeg står i et fuldt "møbleret", efterladt snedker eller tømrer-værksted. Jeg undersøger interesseret rummet, både med øjnene og kameraet. Der står en masse gamle effekter på bordene og gulvet og hænger adskillige gamle avisudklip fra 70'erne og 80'erne på skabene. I det hele taget bærer værkstedet præg af at have haft sin storhedstid for længe siden. 
 Udklip fra en svunden tid.

 Værktøj og andre effekter er efterladt som var det stadig i brug. Hvorfor efterlod man det hele?

 Flere udklip og andre dokumenter fra fortiden. Hvad har der mon foregået her?

 Spande med diverse væsker til overfladebehandling med mere. Formodentlig ubrugelige, men vidner om stedets stilstand.

Goldi rust grund maling og andre typer maling til rustbehandling.

Efter fotograferingen bliver vi, på baggrund af vores observationer, enige om at der må være tale om et dødsbo, siden alle disse effekter er efterladt som skulle de tages i brug imorgen.

På vej ud støder vi på en kalender i en vindueskarm. Ved nærmere eftersyn er den dateret til 1974. Den lugter udpræget gammel og vi bladrer forsigtigt i den. Imens ve læser de få optegnelser fra hverdagen, som den indeholder, tænker vi over hvordan familiens hverdag har set ud, dengang for 18 år siden. Hvor er de i dag? 

Foruden snedkerværkstedet, indeholdt bygningen også et gammelt fyr, en garage, hvor der stod gamle øl og en O'boy (kakaopulver) bøtte i metal på en hylde. Dette kan ses på resten af billederne, hvor der også er billeder fra værkstedets loft.

se resten af billederne her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar