fredag den 6. april 2012

Pibe mølle

Pibe Mølle er en gammel stubmølle opført i 1789. En stubmølle drejes med håndkraft op mod vinden og er landets ældste vindmølletype. Møllen ligger meget smukt på sin oprindelige plads i et uspoleret kulturlandskab syd for den lille by Høbjerg. Den kørte som vindmølle frem til år 1921, hvor Nationalmuseet overtog den. I dag er den en del af Helsinge Kommunes Museumsvæsen. Hver sommer kører det lokale møllelaug med møllen en række søndage.
En forårsdag jeg var på fototur med en kammerat, kom vi forbi den fine gamle Pibe mølle. Den gamle mølle var bestemt et skud eller to værd, så vi standsede. Imidlertid blev det hurtigt klart at den medbragte optik ikke rakte til de ønskede billeder af møllen. I hvert fald ikke fra denne afstand - vi måtte tættere på!
Turen fra vejen til møllen blev til en mindre ekspedition idet vi nærmede os møllen fra den "forkerte" side af møllehøjen. Imellem os og møllen lå først en golfbane, som vi krydsede med passende respekt for græsset.
På den anden side af golfbanen stødte vi på en ny forhindring:

Efter en hurtig undersøgelse af åen, må vi konstatere at den er for bred til at springe over og selvom solen skinner, er det udelukket at soppe over den. Desuden er der en bro i nærheden.
Efter at have krydset broen synes der ikke at være flere forhindringer imellem os og møllen, så vi bevæger os over den tomme mark og nærmer os møllen.


 Selv fra denne side af åen, er der et godt stykke derop
Markens overflade er knoldet og svampet og krydses med forsigtighed. 


Efter at have krydset hegnet i markens kant er vi fremme og vi undersøger såvel møllen og infotavlen inden vi begiver os tilbage igen. 
Se også billeder af selve møllen, udsigten fra møllehøjen og billeder fra tilbageturen.

Se resten af billederne her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar