søndag den 22. april 2012

Broken Beach

Ved vejen der fører herned skiltes med "stranden", men ved nærmere eftersyn vil de fleste nok betakke sig for en dukkert her. Når man siger strand, tænker de fleste på ferie, klart vand, sand, badegæster, sol, is eller noget andet rart. 
Ved et kig på denne strand, krakelerer dette drømmebillede hurtigt. Tangen ligger i dynger, det er tydeligt at det er længe siden stranden sidst er blevet "klargjort" til badesæson. en vandring langs stranden afslører at den foruden strand også fungerer som "havn" for de lokale småfiskere og tilsyneladende også tjener som sporadisk losseplads.


Et af flere spildevandsudløb, der findes ved stranden.

Allerede ved første øjekast, er det tydeligt at dette ikke er en prima badestrand. overalt ligger der tang i mængder der, visse steder, gør det vanskeligt overhovedet at se om der er sand på stranden.

"Tanglandskab", der tydeligt indikerer at dette ikke er hvad de fleste forbinder med en "strand", men måske nærmere en tilfældig vandkant.

Overalt på stranden kan man finde forskellige effekter der enten er smidt her eller engang har tjent et formål, men som nu er blevet glemt

Har dette dæk engang tjent som fender på en lille fiskerjolle, eller er det ganske enkelt blevet kasseret efter at have kørt sin sidste kilometer?


Flere steder på stranden findes udløb af enten spilevand eller dræn fra oplandet ved kysten. Ikke ligefrem et plus i karakterbogen for en strand.

Som tidligere nævnt, fungerer stranden som havn for lokale småfiskere, hvis joller og garn lejligheds kan ses i fjorden. 

En ældre funktionel fiskerjolle vidner om at der er aktivitet blandt de lokale fiskere.

Hvor mange af bådene ved stranden der rent faktisk er i brug er usikkert, men denne er i hvert fald ikke længere:

Resterne af en tidligere glasfiberjolle der nu henligger ituslået på stranden.

Under gåturen langs stranden der ligger lige op af jernbanen og en større, befærdet vej, undrer jeg mig over at det stranden kan stå i denne glemte og forladt udseende stand uden at nogen lægger mærke til det.

Se også resten af billederne med flere glemte effekter fra stranden, små fiskerbåde, en glemt bøje og resterne af en svane der af uvisse årsager er kommet af dage og nu ligger og forgår i tangmasserne.

se resten af billederne her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar