søndag den 15. marts 2015

Demo imod kriminalisering af damp. 14. marts '15

Politikerne har fremstillet et lovforslag, der effektivt vil gøre en ende på damp i DK. Reglerne i forslaget for hvad en damper skal kunne for at være lovlig er nærmest umulige at honorere og der findes pt (mig bekendt) intet brugbart damp udstyr i produktion der lever op til dette.Resultatet af lovforslaget vil derfor med stor sandsynlighed betyde at alle dampforhandlere frarøves deres levebrød og rygere fratages dampen som reelt alternativ til cigaretter.


Vi befinder os på Christiansborg pladsen d. 14. maj. Trods kort varsel (1 uge) har de ihærdige folk i DADAFO (Dansk Damper Forening) samlet 120 mennesker fra nær og fjern til demonstration imod det nye lovforslag.Hele arrangementet forløber ganske fredeligt, men det er helt tydeligt at de fremmødte er frustrerede over det nye tiltag fra politisk kant.


Der er open mic på megafonen og alle kan få lov at dele ud af deres erfaringer med damp og meninger om den nye lov.


Alle fremmødte er tidligere rygere og alle er sluppet væk fra tobakken via damp. De fleste efter fejlslagne forsøg med andre midler.
Alle har selv eller kender folk der har haft helbredsmæssige gevinster ved at erstatte cigaretter med damp.


Trods mindre taknemmeligt forårsvejr, holdes dampen oppe og humøret højt.


Der er fremmødte fra alle aldersgrupper og samfundslag. helt unge studerende, der har fundet et alternativ til cigaretterne og gamle mennesker, der har haft held til at slippe deres mange årige uvane.


Fyren med megafonen har en lille damp butik og fortæller om en episode. Han har tilbudt at sponsere et arrangement for hjerteforeningen. Foreningen svarer dog at de ikke ønsker sponsorater fra tobaksindustrien - herunder E-damp.
Dette er en ærgerlig misforståelse idet damp intet som helst har med hverken tobak, rygning eller tobaksindustrien at gøre.
Hvorvidt det er direkte sundt at dampe, er en helt anden og i forhold til dette uvedkommende debat.


Lidt sjov og spas bliver der også plads til. hullerne i banneret bruges til at blæse skyer igennem.

Resten af mine billeder kan ses her
Billederne kan frit kopieres og deles i det omfang det er for at sprede budskabet på positiv vis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar