tirsdag den 1. juli 2014

Galloway Forest Park, Skotland pt 9

Selvom klokken kun er 15:00 da vi ankommer til Black Hill Bothy, føles det allerede som om det har været en lang dag. Alt vores grej er stadig fugtigt og sokker og støvler er ikke ligefrem blevet mere tørt af at vandre gennem den vandmættede marsk.


Da vi er nået næsten frem til hytten (Bothy), går det op for os at vi kunne have sparet den sidste vandpassage. Over floden går der nemlig en bro og vi kunne have fanget vejen, der leder ind i det skovede område. Det var bare ikke til at se fra den retning vi kom.


Men eftersom vi allerede har passeret floden og er så godt som fremme ved hytten, giver det kun anledning til morskab. Humøret er stadig højt selvom vi er trætte efter at have forceret marsken. 


Det bliver luksus med tag over hovedet og mulighed for at tørre tøj og grej.
Lige da vi er gået indenfor, begynder det at regne igen og vi bliver endnu mere glade for at have tag over hovedet. 


Vindueskarmen er fyldt med tomme flasker fra tidligere besøg og selvom de er tomme kan man ikke lade være med at tænke over hvad der har foregået imens deres ejere har tømt dem.


Køkkenet eller hvordan man nu betegner dette hjørne, er yderst veludstyret med potter og pander der kan gå på husets brændeovn. Dog har ingen af os lyst til at kokkerere noget som helst på dem - hverken før eller efter nærmere inspektion.


Første prioritet efter, at have kigget hytten igennem, er tørring af alting. Alt hvad der kan hænges ting på bliver taget i brug til formålet.


Vi laver en tøjsnor med søm der sidder der i forvejen og kan dermed hænge de mest våde ting op tæt på ovnen.


Min makker er genial til at lave ild, så han tænder op i ovnen imens jeg koger kaffe på gasblusset. Da der er styr på begge dele bliver der tid til stemningsbillede.


Soverepos'en er prydet med diverse snit og inskriptioner fra tidligere besøgende. Sengetøjet i hjørnet lå der da vi ankom og bliver vist kun taget i brug hvis man er mere desperat end vi er.


Hen ad halv ni tiden om aftenen, viser vejret stabilt ophold og støvlerne er blevet rimeligvis tørre efter nogle timer ved ovnen, Så vi går en lille aftentur uden oppakning og udforsker området omkring hytten.


Selvom det er gråvejr er det stadig svært ikke at blive betaget af det fantastiske område.


Det har været en god og udfordrende dag og moralen har fået et kæmpe løft af at få tørret alt grejet til de kommende dage og vi ser begge frem til en nat under fast tag. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar