lørdag den 16. februar 2013

Vandretur Kullen Del 2

Første del af denne lille rejsedagbog beskrev baggrunden for turen til kullen, samt rejsen dertil. Nu kommer vi til selve vandringen til Kullens fyr, der stadig er i funktion og ligger på bjergets spids. Der går en vej hele vejen derud, så det er muligt at køre dertil hvis man ikke er interesseret i at vandre gennem reservatet og opleve den alsidige natur. 
Da mit formål imidlertid er at vandre og netop opleve bjergets alsidige natur, vælger jeg dog den snoede sti der bugter sig langs kysten. Kullens reservat er meget besøgt i sommermånederne og på billedet ovenfor ses en tydeligt slidt stentrappe, der bærer præg at mange fødder besøger den gennem en sæson.


Allerede her ses en spændende kontrast mellem klipper og træer, men det første stykke domineres terrænet af klipper og små tornebuske, og man forstår hvorfor Kullen er et populært sted. 


Stien bugter sig op ad bjergsiden og flader ud adskillige meter over havoverfladen. Det forstærker indtrykket af at være på et bjerg og giver en noget bedre udsigt over terrænet.


Det er en blæsende dag på det aflange bjerg, så der er rig mulighed for at lege med kameraet og forskellige fotografiske tricks undervejs. Forsøg med lang lukkertid, giver dog begrænsede resultater heroppe, da vinden river  for meget i stativet. 


Efter et stykke tid, svinger stien indad og væk fra kysten. Jeg ser frem til at komme i ly for blæsten og se lidt variation i terrænet - og måske noget dyreliv.


Efter et par hundrede meter har landskabet totalt ændret karakter og jeg går nu inde i skoven, der føles eventyrligt roglig sammenlignet med den vindblæste bjergside jeg kommer fra.


Lidt længere inde i skoven bugter stien sig til toppen af bjerget og afslører et afmærket udsigtspunkt, hvorfra man kan se langs bjerget og helt ned til byen Mølle hvor jeg kommer fra.


Efter udsigtspunktet bugter stien sig igen tættere på havoverfladen og det tynder ud i skoven, der langsomt forvandles til enghede. Hvad der er efter den fine krydsningsanordning på nedenstående billede kan du se i næste del.klik her!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar