lørdag den 2. juni 2012

BT Halvmarathon 2012

BTs årlige halvmarathon tiltrak i år 8000 løbere og vejret var perfekt til løb. For os andre der deltog som henholdsvis tilskuere og fotografer blev det en lille smule køligt at stå på sidelinien og følge atleternes præstation på den 21km løberute udlagt omkring Lyngby. 


 Lyngby hovedgade fyldt med ivrige halvmarathonløbereUdover individuelle løbere, motionister og konkurrenceløbere, deltog flere løbeklubber, gymnasier og lignende med hold i matchende trøjer og løbende med bannere eller skilte.


Allerød gymnasium havde fx. medbragt skilt.


Flere unge løbere fra en skole eller lignende.

Som opbakning til løberne og underholdning til de mange fremmødte tilskuere, leverede "Toscana" band, sambarytmer og dans langs løberuten.


Sambabandet stiller op igen ca. midtvejs på løbernes rute 

Arrangørerne havde lagt ruten på en måde så startskuddet gik ved Lyngby Storcenter og snoede sig ud i det omkringliggende landskab og tilbage igen til Centeret på rutens midte, således var det relativt let for os som tilskuere at følge løbet uden at det var nødvendigt at bevæge sig meget rundt.

 Førende løber halvvejs på ruten. Han var hurtig!

 En lille gruppe udbrydere, der har sat feltet af.

 En af de forreste kvindelige deltagere.

Efter forreste mand, gik der over en halv time før hovedfeltet ankom til 10km mærket og det var allerede her tydeligt at deltagerne var en broget masse af alt fra konkurrenceløbere til motionister.

 Holger deltog og beviste at han er en hurtigløber - ikke underligt at han til tider er svær at finde.

 En af de ældre deltagere ret langt fremme i feltet viser at løbet er for alle.

Enkelte løbere havde overskud til at tage turen med en babyjogger.

Efter hovedfeltet havde passeret 10km mærket ved storcenteret var det tid at finde vej til målområdet. heldigvis havde arrangørerne sørget for at der kørte pendulbusser imellem Lyngby Storcenter og det nærliggende stadion der fungerede som målområde. 
Grundet at spredningen mellem deltagerne og mængden af tilskuere der skulle transporteres til målområdet, samt at jeg ventede på hovedfeltet ved storcentret, kunne det ikke lade sig gøre at nå målområdet inden de første løbere krydsede stregen.


 Et udpluk af hovedfeltet, de trætte løbere finder kræfterne til de sidste 8 - 900m inden målstregen.


 En stolt, men træt løber.


Lang kø af løbere og tilskuere der står i kø til returtransport til Lyngby Storcenter.


Der er intet album tilknyttet, da alle billederne er brugt ovenfor til at illustrere atmosfæren ovenfor.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar